‘Aanstootgevend’ Lull mag van Historisch Platform Venray niet vergeten worden

Print
‘Aanstootgevend’ Lull mag van Historisch Platform Venray niet vergeten worden

Afbeelding: Website genealogie Derksen

Venray -

Dat Venray tot begin jaren negentig het gehucht Lull kende, mag niet in vergetelheid raken, vindt het Historisch Platform Venray. Er komt daarom een herinneringsbord bij de wijk Antoniusveld, de plek waar het gehucht ooit lag.

Vanaf 1977 verdween de naam langzaamaan uit gemeentelijke stukken en van plattegronden nadat de gemeenteraad van Venray besloten had dat de naam niet gepast en aanstootgevend was. In de jaren negentig verdwenen als laatste de plaatsnaambordjes door de komst van de wijken Landweert en Antoniusveld.

„We doen nu vaak lacherig en krampachtig over de naam, maar vanuit historisch oogpunt is dat heel jammer”, zegt Jan Strijbos van het Historisch Platform Venray. „Lull was een plaatsje van importantie. Er woonden rijke mensen. Het plaatsje kende ook een eigen markt en al. Die historie willen we in verhalen vastleggen. Die komen op korte termijn terug in publicaties van het historisch platform en op een informatiebord dat we op de plek waar Lull ooit lag willen gaan plaatsen.”