Boodschappendienst Picnic is vanuit Heerlen begonnen met thuisbezorgen in Parkstad

Print
Boodschappendienst Picnic is vanuit Heerlen begonnen met thuisbezorgen in Parkstad

In Eikenderveld werden woensdag de eerste boodschappen bezorgd. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Brunssum / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / HEERLEN / Hoensbroek -

Picnic heeft zich in een jaar tijd ontwikkeld tot een geduchte concurrent van de boodschappendienst van Albert Heijn. Het bedrijf begon woensdag met bezorgen in Parkstad.

Heerlen is na Venlo de tweede stad in Limburg waar Picnic actief is. In de wijk Eikenderveld werden woensdag rond half vier de eerste boodschappen bij een klant thuis afgeleverd.

De boodschappendienst denkt ongeveer 82.000 huishoudens te kunnen bereiken, waarvan 45.000 in Heerlen. De tien bezorgwagentjes rijden ook naar Brunssum, Landgraaf en Voerendaal.

Verdubbelen

De bestellingen worden verzameld in een pand op bedrijventerrein De Koumen. Het bedrijf denkt het aantal wagens en bezorgers dit jaar al te kunnen verdubbelen. Ook zou samenwerking worden gezocht met ondernemers in de regio.

SP-vragen

De SP heeft in Heerlen raadsvragen gesteld over de komst van Picnic, dit na klachten over de cao waarin de bezorgers zitten en arbeidsomstandigheden.