Verdachten groepsverkrachting Den Bosch maandag voorgeleid

Print
Verdachten groepsverkrachting Den Bosch maandag voorgeleid

Afbeelding: ANP

De acht mannen die worden verdacht van groepsverkrachtingen in Den Bosch worden maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die kan beslissen dat de mannen uit Den Bosch en Rosmalen nog twee weken vast moeten blijven. Ze zitten in beperkingen en mogen alleen met hun advocaat praten.

Het onderzoek naar de groepsverkrachtingen in een garage begon nadat drie tienermeisjes onafhankelijk van elkaar melding hadden gedaan dat ze door meerdere jongens zouden zijn verkracht.

Lees ook: Zes van de acht verdachten groepsverkrachting Den Bosch zijn neven

De politie vermoedt dat er nog meer meisjes slachtoffer zijn geworden, maar zegt woensdag geen nieuwe informatie te hebben. De meisjes werden vermoedelijk gedrogeerd en vervolgens door meerdere jongens misbruikt. De verdachten zijn tussen de 18 en 26 jaar oud.

Lees verder onder de video.

Video: BD

Arrestaties groepsverkrachting drie meisjes in Den Bosch

• Acht mannen (18 tot 26) uit Den Bosch en Rosmalen zijn dinsdagochtend in hun woningen opgepakt voor groepsverkrachtingen op meerdere momenten op hetzelfde adres in Den Bosch. Vijf van de verdachten zijn neven.

• Drie minderjarige meisjes zouden gedrogeerd zijn voor de groepsverkrachtingen. Een oom van een 18-jarige verdachte Bosschenaar gaf aan ‘zich daar niets bij voor te kunnen stellen’.

• Een aantal slachtoffers van de groepsverkrachtingen in Den Bosch wordt sinds de bekendmaking van de zaak lastiggevallen via social media.

• Volgens forensisch psycholoog Jan Hendriks vertonen daders vaak dezelfde kenmerken. Hoe kom je als man toch tot zulke daden als in de Bossche groepsverkrachtingszaak?

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen