Feestelijke opening Grescollege in Reuver

Print
Feestelijke opening Grescollege in Reuver

Locatiedirecteur Noud Theunissen en waarnemend burgemeester Wil Rutten knippen het spreekwoordelijke lint door. Afbeelding: Grescollege

Swalmen / Reuver -

Het Grescollege in Reuver is woensdag in gebruik genomen. Waarnemend burgemeester Wil Rutten van de gemeente Beesel verrichtte de feestelijke opening samen met locatiedirecteur Noud Theunissen.

De school, onderdeel van Stichting Onderwijs Midden-Limburg, is gevestigd in de voormalige Greswarenfabriek aan de Keulseweg en huisvest alle lagen van het vmbo en de onderbouw havo van BC Broekhin Reuver en Swalmen. Verdeeld in groepen werden de leerlingen getrakteerd op optredens van klasgenoten, die in samenwerking met The Rock Station een afwisselend programma presenteerden.

Het Grescollege bevindt zich in het pand ‘De Greswaren’, dat in de eerste helft van 2020 nog officieel geopend wordt. Met de zakelijke partners en verenigingen die zich in het gebouw gaan vestigen, zoekt het Grescollege de samenwerking op om leerlingen praktijkervaring te laten opdoen. Het oude fabriekspand is gerestaureerd met financiële steun van de gemeente Beesel en Provincie Limburg. Wethouder Debbie Heesakkers noemde het gebouw een stuk industrieel erfgoed met een veelbelovende toekomst. „Een bruisend centrum binnen de bijzondere Nul-op-de-Meter nieuwbouwwijk Oppe Brik.”

Op 11 januari is er een inloop voor buurtbewoners van 10.00 tot 12.00 uur. Vier dagen later volgt een open avond voor ouders en leerlingen van 18.30 tot 21.00 uur.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →