Grescollege Reuver na twee jaar verbouwen officieel geopend

Print
Grescollege Reuver na twee jaar verbouwen officieel geopend

Officiële opening van het Grescollege in Reuver. Afbeelding: Grescollege

Reuver -

De nieuwe middelbare school in Reuver, het Grescollege, is woensdag officieel geopend. Hier krijgen leerlingen les die het vmbo volgen of de onderbouw van de havo.

Twee jaar heeft de verbouwing van de oude Greswarenfabriek geduurd. Hier werden ooit kleinwaren gemaakt. Vanaf nu lopen er 550 scholieren rond. De school zit in het pand De Greswaren aan de Keulseweg, waar zich in de loop van volgend jaar allerlei bedrijfjes en verenigingen gaan vestigen. Het is de bedoeling dat de school daarmee gaat samenwerken. Restaurant De Gresbuus wordt door de school gebruikt als stageplek, maar mensen uit de omgeving kunnen er ook gewoon gaan eten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen