Minister Van Engelshoven brengt bezoek aan Maastrichtse wijk Sint-Pieter

Minister Ingrid van Engeslhoven brengt een bezoek aan de Maastrichtse wijk Sint-Pieter.

Minister Ingrid van Engeslhoven brengt een bezoek aan de Maastrichtse wijk Sint-Pieter. © ANP

Minister Ingrid van Engelshoven (D66, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) komt zondag naar Sint-Pieter. Ze neemt daar het eerste exemplaar van het speciale nummer van het tijdschrift Sint-Pieter Vroeger en nu in ontvangst.

Redactie

Het hoofdartikel van het historisch tijdschrift gaat over de familie Van Engelshoven. De grootouders van de minister zijn namelijk geboren in de wijk en haar overgrootvader was er wethouder.

Nachtwacht

Naast het hoofdartikel is er aandacht voor 75 jaar bevrijding, 100 jaar inlijving van Sint Pieter en 350 sterfjaar Rembrandt. Rembrandt is via de Nachtwacht, die tijdens de Tweede Wereldoorlog is opgeslagen in de St.-Pietersberg, gelinkt aan het Maastrichtse stadsdeel. Voorafgaande aan de aanbieding in het Ainsi-gebouw brengt Van Engelshoven een kort bezoek aan de kluis waar de Nachtwacht bewaard werd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee