Minister Van Engelshoven brengt bezoek aan Maastrichtse wijk Sint-Pieter

Print
Minister Van Engelshoven brengt bezoek aan Maastrichtse wijk Sint-Pieter

Minister Ingrid van Engeslhoven brengt een bezoek aan de Maastrichtse wijk Sint-Pieter. Afbeelding: ANP

Maastricht / Itteren -

Minister Ingrid van Engelshoven (D66, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) komt zondag naar Sint-Pieter. Ze neemt daar het eerste exemplaar van het speciale nummer van het tijdschrift Sint-Pieter Vroeger en nu in ontvangst.

Het hoofdartikel van het historisch tijdschrift gaat over de familie Van Engelshoven. De grootouders van de minister zijn namelijk geboren in de wijk en haar overgrootvader was er wethouder.

Nachtwacht

Naast het hoofdartikel is er aandacht voor 75 jaar bevrijding, 100 jaar inlijving van Sint Pieter en 350 sterfjaar Rembrandt. Rembrandt is via de Nachtwacht, die tijdens de Tweede Wereldoorlog is opgeslagen in de St.-Pietersberg, gelinkt aan het Maastrichtse stadsdeel. Voorafgaande aan de aanbieding in het Ainsi-gebouw brengt Van Engelshoven een kort bezoek aan de kluis waar de Nachtwacht bewaard werd.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen