Minister Van Engelshoven brengt bezoek aan Maastrichtse wijk Sint-Pieter

Print
Minister Van Engelshoven brengt bezoek aan Maastrichtse wijk Sint-Pieter

Minister Ingrid van Engeslhoven brengt een bezoek aan de Maastrichtse wijk Sint-Pieter. Afbeelding: ANP

Maastricht / Itteren -

Minister Ingrid van Engelshoven (D66, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) komt zondag naar Sint-Pieter. Ze neemt daar het eerste exemplaar van het speciale nummer van het tijdschrift Sint-Pieter Vroeger en nu in ontvangst.

Het hoofdartikel van het historisch tijdschrift gaat over de familie Van Engelshoven. De grootouders van de minister zijn namelijk geboren in de wijk en haar overgrootvader was er wethouder.

Nachtwacht

Naast het hoofdartikel is er aandacht voor 75 jaar bevrijding, 100 jaar inlijving van Sint Pieter en 350 sterfjaar Rembrandt. Rembrandt is via de Nachtwacht, die tijdens de Tweede Wereldoorlog is opgeslagen in de St.-Pietersberg, gelinkt aan het Maastrichtse stadsdeel. Voorafgaande aan de aanbieding in het Ainsi-gebouw brengt Van Engelshoven een kort bezoek aan de kluis waar de Nachtwacht bewaard werd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen