Maasgouw en Kinrooi starten toeristisch project

Print
Maasgouw en Kinrooi starten toeristisch project

Fiets- en voetveer tussen Kinrooi en Maasgouw. Afbeelding: Archief De Limburger/René Corten

Heel / Beegden / Stevensweert / Ohé en Laak / Panheel / Thorn / Wessem / Maasbracht / Linne -

Buurgemeenten Maasgouw en Kinrooi willen via een fietsroute toeristische trekkers aan beide zijden van de Maas belichten.

De nieuwe grensoverschrijdende fietsroute is veertig kilometer lang en voert langs acht ‘belevingselementen’. Daarbij gaat het om zes houten kaders die fietsers kunnen gebruiken om een digitale postkaart te maken. In de kaders worden de hashtags van beide gemeenten, #mooikinrooi en #mooimaasgouw, gegraveerd om zichtbaarheid op internet en social media te genereren.

Ook komen er langs de route verrekijkers waardoor fietsers via virtual reality een blik kunnen werpen op het toeristisch potentieel aan de overzijde van de Maas.

Beide gemeenten hopen door de route toeristen warm te maken voor een overtochtje naar het buurland. De voorbereidingen van het project straten nog dit najaar. Voor de start van het fietsseizoen, in april 2020, moet de route gereed zijn. Het project, dat Grenzeloos Grind is gedoopt, is mogelijk door een Europese subsidie van bijna 7000 euro.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →