Mathilde Haanonderscheiding Roermondse Vrouwenraad voor Steffie Mooren

Print
Mathilde Haanonderscheiding Roermondse Vrouwenraad voor Steffie Mooren

Steffie Mooren. Afbeelding: Janpath

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De Roermondse Vrouwenraad heeft Steffie Mooren genomineerd voor de Mathilde Haanonderscheiding die op Internationale Vrouwendag, zondag 8 maart 2020, wordt uitgereikt.

De Roermondse Vrouwenraad is van mening dat de oprichtster van de stichting Kumi deze onderscheiding verdient voor het werk dat zij verricht in het dorp Kumi in Oeganda. Bij haar eerste bezoek aan dit dorp werd ze gegrepen door de omstandigheden waarin men hier verloskundige zorg moest bieden. Ook de medische voorzieningen en hygiëne waren ontoereikend. Met de door haar opgerichte stichting Kumi heeft Mooren de afgelopen zestien jaar veel vooruitgang kunnen boeken en de moeder- en kindsterfte in het Afrikaanse land flink omlaag gebracht.

Pareltje

Kiki Reijners (25) is genomineerd voor het Pareltje van Roermond. Ook zij zal de onderscheiding ontvangen op Internationale Vrouwendag. Reijners, opgegroeid op het Spik in Roermond en inmiddels woonachtig in Amsterdam, maakte onder meer een fotoboek van de activiteiten van de stichting Kumi in Afrika. Op zaterdag 14 december, van 15.00 tot 17.00 uur, vindt de boekpresentatie plaats bij boekhandel de Kleine Tovenaar aan de Hoekstraat 3 in Maasniel.