Lezing over geboorteplaats van nieuwe sterren

Print
Lezing over geboorteplaats van nieuwe sterren

De lezing is bij de Sterrenwacht. Afbeelding: Rob Oostwegel

Brunssum / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Heerlen / Hoensbroek -

Wim de Vries geeft zaterdag 14 december de lezing ‘De Orionnevel, geboorteplaats van nieuwe sterren’. De locatie is Sterrenwacht Limburg, Schaapskooiweg 95 in Heerlen. Het aanvangstijdstip is 14.00 uur. De toegang is gratis.

Het idee voor deze lezing is ontstaan tijdens een discussieavond van de theoriegroep van Galileo, de afdeling Zuid-Limburg van de KNVWS. Samen met de waarneemgroep zou de Orionnevel onder de loep nemen. Van die samenwerking is nooit iets gekomen, maar er was wel een grote hoeveelheid literatuur over de Orionnevel verzameld en dat wordt nu gebruikt om in deze presentatie uit te leggen wat eigenlijk is te zien in al die mooie plaatjes van Hubble en vele andere telescopen die werden en nog steeds worden gericht op deze beroemde nevel. De lezing zal gaan over het vormingsproces van nieuwe sterren en de invloed die deze sterren hebben op hun omgeving aan de hand van diverse telescoop opnamen.

Wim de Vries is geboren in 1946 in Vlissingen. Na zijn studie Chemische technologie in Delft heeft hij gewerkt bij Akzo en DSM in diverse (management)functies. Na zijn pensionering heeft hij een bachelor studie astronomie gevolgd aan de Universiteit van Central Lancashire.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen