Kabelbreuk stoort radiosignaal SOL2

Print
Kabelbreuk stoort radiosignaal SOL2

Foto ter illustratie. Afbeelding: MGL

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Posterholt / Vlodrop / Montfort / Melick / Herkenbosch -

De nieuwe Midden-Limburgse omroep SOL2 kampt met technische problemen bij de radio-uitzendingen.

Een breuk in een ondergrondse kabel is waarschijnlijk de oorzaak van een storing. “Daardoor valt het radiosignaal steeds weg”, zegt hoofdredacteur Will Schmitz. De breuk maakt de uitzendingen van de omroep, die uitzendt in Echt-Susteren en Roerdalen, onmogelijk. Schmitz vermoedt dat de problemen te maken hebben met werkzaamheden bij de sporthal in Melick, waar zusteromroep OR6 enkele lokalen huurt. Ook SOL2 maakt gebruik van de faciliteiten. Schmitz hoopt dat de problemen na afloop van de werkzaamheden ook tot het verleden behoren. SOL2 is in Echt-Susteren de opvolger van omroep LOES en werkt nauw samen met de lokale omroep van Roerdalen, OR6. Op termijn is het de bedoeling dat SOL2 een eigen studio krijgt in cultuurhuis Edith Stein in Echt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen