Drugsdealer (70) uit Heerlen in de kraag gevat

Print
Drugsdealer (70) uit Heerlen in de kraag gevat

Foto ter illustratie. Afbeelding: De Limburger

Heerlen / Hoensbroek -

De politie heeft woensdagavond in Heerlen een 70-jarige man aangehouden voor het verkopen van harddrugs.

Dat meldt de politie donderdag.

De bejaarde man werd een tijdje in de gaten gehouden door de politie. Ongeveer twee weken geleden werd via camera’s opgemerkt dat er zich afwijkende zaken afspeelden op een parkeerplaats aan de rand van het centrum in Heerlen. Het vermoeden bestond dat de inzittenden van een kleine blauwe auto zich bezig hielden met handel in verdovende middelen.

Na meerdere observaties werden de drugsdealer en twee inzittenden aangehouden. De deal had plaats aan de rand van de Gasthuisstraat en het Aambosveld. Een inzittende bleek heroïne te hebben gekocht.

Drugs, wapens en contant geld

Agenten doorzochten het voertuig en troffen tien zakjes hennep, elf zakjes heroïne en tien zakjes cocaïne aan. Ook had de drugsdealer een busje pepperspray en een zakmes op zak. Naast de drugs en wapens had de bejaarde man meerdere bankpassen en een rijbewijs bij zich, die niet op zijn naam stonden. „Dealers van drugs nemen vaker bankpassen van druggebruikers in als de koper even geen geld heeft om te betalen. De bankpassen dienen dan als tijdelijk onderpand”, zegt de politie. Agenten vonden ook nog 2300 euro aan contant geld.

Woning doorzoeken

In het verdere onderzoek in een woning aan de Schaesbergerweg stuitte de politie op acht partijen cocaïne en vier potjes methadon. In totaal werden zo’n vijftien gram harddrugs, tweehonderdvijftig milligram methadon en twintig gram hennep aangetroffen, meldt de politie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen