Sportfoto van de week: Milou Persoon (14) uit Meerssen

Print
Sportfoto van de week: Milou Persoon (14) uit Meerssen

Milou Persoon Afbeelding: Mitchell Giebels

Overal in Limburg, van noord tot zuid, zijn dagelijks de hallen en velden gevuld met jeugdige én oudere sporters. Kinderen die dromen van een grote carrière, senioren die genieten van hun passie. Elke week brengt De Limburger een junior/senior in beeld. Vandaag: Milou Persoon (14) die voetbalt bij VV Bunde.

Sportpark Heiveld, zaterdag 14.30 uur. Milou Persoon (14) uit Meerssen, aanvalster van thuisploeg VV Bunde MO15-1, volgt de bal die zojuist door een teamgenootje de lucht in is getrapt. Ze is klaar om ’m met de borst op te vangen en er als een haas mee vandoor te gaan, op weg naar het doel van de tegenstander. „Milou is bijna overal”, zegt vader Armand. „Ik wil niet opscheppen, maar ze heeft veel zelfdiscipline en toont altijd 120 procent inzet.”

Sportfoto van de week: Milou Persoon (14) uit Meerssen
Milou Persoon in actie Foto: Mitchell Giebels

Die gedrevenheid kent ook een schaduwzijde. Als het een keer niet helemaal lukt, zoals deze middag tegen het lager geklasseerde VV Sittard MO15-1, is de aanvoerster een paar tellen niet te genieten. „Het is 2-2 geworden, waar ze moeilijk mee kon omgaan. Teleurgesteld liep ze aan de andere kant van het veld af, omdat ze alleen wilde zijn. Dan laat ik haar meestal maar even.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen