Operation Kilo Heerlerheide: warme Kerst voor iedereen

Print
Operation Kilo Heerlerheide: warme Kerst voor iedereen

Boodschappen voor de kerstpakketten. Afbeelding: INGimage

Heerlen / Hoensbroek -

In Heerlerheide wordt zaterdag 14 december de 12e editie van Operation Kilo gehouden. Jongeren staan die dag bij de Plus in Heerlerheide, waar zij bezoekers vragen om naast hun gewone boodschappen iets extra’s uit de winkel mee te nemen.

Van de verzamelde artikelen worden vervolgens kerstpakketten gemaakt, die worden verdeeld onder de mensen in Heerlerheide en omstreken die het iets minder hebben.

“Jongeren willen altijd graag meehelpen met de actie. Het is mooi om te zien hoe betrokken ze zijn”, zegt pastoor Janssen, een van de organisatoren. Hij vervolgt: “De organisatie van Operation Kilo ligt in handen van Marco Peters, Sylvia Vaessen en mezelf.”

De actie bestaat uit meer dan het verzamelen van de boodschappen alleen: de pakketten worden daarnaast ook samengesteld én verspreid. Marco Peters, medeorganisator, legt uit: “We zorgen ervoor dat ook dit jaar de pakketten worden ingepakt en rondgebracht. Het Corneliushuis heeft ons voor het inpakken weer een ruimte ter beschikking gesteld. Daarnaast hopen we dat de ondernemers weer bereid zijn een duit in het zakje te willen doen. Hun bijdrage is van grote waarde.”

Wie interesse heeft om als vrijwilliger mee te helpen, kan dit doorgeven aan Marco Peters, tel. 06 810 689 53.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen