Theatervoorstelling legt de impact van depressie bloot

Print
Theatervoorstelling legt de impact van depressie bloot

Afbeelding: MGL/Harry Heuts

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp -

In het kader van depressiepreventie vindt er op dinsdag 14 januari in Margraten van 19.30 tot 21.30 uur in Oos Heim aan de Clairmontstraat 10 een gratis toegankelijke avond met theater over de kwetsbaarheid van geluk en de impact van depressie op de persoon zelf en zijn/haar omgeving plaats.

Bijna één op vijf Nederlanders krijgt in zijn of haar leven een depressie. In Zuid-Limburg is het aantal depressieve klachten hoger dan in de rest van het land. Stemmingsstoornissen komen sowieso veel voor. Bij depressieve klachten is vroeg ingrijpen van groot belang, zo kan onnodig lijden worden voorkomen, de kans op herstel toenemen en bijkomende schade zoals uitval op school of werk worden beperkt. In samenwerking met preventie-experts van Mondriaan wordt door de gemeente Eijsden-Margraten een integrale aanpak van depressiepreventie uitgevoerd: deskundigheidsbevordering voor professionals, preventieve activiteiten voor burgers, lotgenotencontact voor mensen met depressie en hun naasten, en een eerste-hulp-cursus bij psychische problemen voor burgers (en professionals). Dat gebeurt onder de noemer ‘Blueprint’.

Wie geïnteresseerd is in dit thema is welkom op 14 januari. Voor en na de voorstelling is er deskundige uitleg en gelegenheid om met experts en ervaringsdeskundigen van gedachten te wisselen. Aanmelding is gewenst, want het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden via e-mail m.ahsmann@mondriaan.eu of telefonisch via nummer 088 -5069413.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen