Video: Jeremy Clarkson (59) haalt fel uit naar Greta Thunberg (16): ‘Ze is gek en gevaarlijk’

Print

Jeremy Clarkson over klimaatverandering en Greta Thunberg. Video: Twitter / Sunrise

Dat voormalig Top Gear-presentator Jeremy Clarkson geen fan is van de jonge klimaatactiviste Greta Thunberg moge duidelijk zijn. Op de Australische televisie haalt hij flink uit naar de Zweedse.

„Ga terug naar school en hou je mond,” riep hij tijdens een interview. „Ze is gek en gevaarlijk en bezorgt kinderen slapeloze nachten met haar idiotie.”

Vorige week haalde de Britse autojournalist, die tegenwoordig het programma The Grand Tour presenteert, ook al uit naar de Zweedse in een interview met de krant The Independent. Toen noemde hij haar een ‘stomme idioot’ noemde. Daarnaast bestempelde hij de 16-jarige ook als een hypocriet in zijn column in The Sun. In haar speech bij de Verenigde Naties gaf ze volgens Clarkson geen oplossingen, maar beschuldigde de leiders er alleen van haar dromen en kindertijd te hebben gestolen.

Lees ook: Greta Thunberg bij aankomst in Lissabon: ‘Ik, een boos kind?’

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen