Lezing over oorlog en bevrijding in Clemenskerkje

Print
Lezing over oorlog en bevrijding in Clemenskerkje

Op 19 september was een herdenking op het Brits oorlogskerkhof. Afbeelding: Peter Kleuters

Brunssum -

Peter Kleuters houdt woensdag 18 december om 19.30 uur een lezing in het Clemenskerkje, met verhalen en beelden uit de oorlog en vooral de bevrijding.

Peter Kleuters houdt woensdag 18 december om 19.30 uur een lezing in het monumentale Clemenskerkje, met verhalen en beelden uit de oorlog en vooral de bevrijding.

Net zoals in het vensterbankmuseum zal er aandacht besteed worden aan het geestelijk leven in Merkelbeek met onder andere het kloosterdagboek uit de oorlogsjaren, Titus Brandsma en kapelaan Heinrich Nobis. Na de pauze wordt aandacht besteed aan het gewone leven in de oorlog en de bevrijding met onder andere Joseph Klein, Joods oorlogsslachtoffer opgepakt in Merkelbeek.

‘Limburg herdenkt’ deed deze zomer een oproep om verborgen schatten uit de Tweede Wereldoorlog te presenteren in zogenaamde Vensterbankmusea. Het gaat hier om . oorlogsattributen, verzetskrantjes, briefkaarten, foto’s, bodemschatten of andere vaak persoonlijke herinneringen. Veel vensterbankmusea zijn er zo te zien verspreid over Limburg. In de Titus Brandsmastraat (huisnummer 5) in Oud Merkelbeek is ook zo’n vensterbankmuseum ingericht.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →