Kerst tot in de biechtstoelen van de Beeselse kerk

Print
Kerst tot in de biechtstoelen van de Beeselse kerk

In de kerk van Beesel wordt hard gewerkt aan de kerststal. Afbeelding: René Corten

Reuver / Beesel -

Vrijwilligers en de Gouden Ploeg van voetbalclub Bieslo zijn in de kerk van Beesel druk bezig met een bijzondere aankleding voor de kerstdagen. Een woestijnachtig decor, kerstgroepen in de twee biechtstoelen.

De vader van Beeselnaar Frits Peeters bouwde in de jaren zeventig altijd een fraaie kerststal in de Sint Gertrudiskerk. Na zijn overlijden nam niemand meer echt het stokje over. „Het was allemaal heel sober,” vertelt Frits. Hij nam vorig jaar het initiatief weer wat moois van te maken. Een groep senioren is deze week weer druk bezig, met steun van de Gouden (onderhouds)Ploeg van voetbalclub Bieslo. Geen traditionele kerststal. Maar eentje in een woestijnachtig decor. De geboorteplek van Jezus, Bethlehem, was niet bepaald groen, klinkt het. De Stichting Keramisch Erfgoed Beesel zorgt voor de beeldjes en kersttaferelen in keramiek. De stoffen beelden uit de kerststal van voorheen zijn vervangen door vijftig gipsen beelden. „Die kwamen we tegen op de zolder van de kerk.” Als extraatje is dit jaar besloten om zelfs in de twee biechtstoelen ook kerstgroepen te plaatsen.

Van 8 december tot en met 5 januari kan de kerststal bewonderd worden tussen 14.00 en 17.00 uur. Entree hoeft niet betaald te worden. Een bijdrage voor behoud van de kerk is welkom.