Russisch koor te gast in Schin op Geul

Print
Russisch koor te gast in Schin op Geul

Het Russisch koor in vol ornaat. Afbeelding: Eigen foto

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

Het koor van solisten van de Philharmonie van Sint Petersburg luistert op Tweede Kerstdag de heilige mis van 10.30 uur op in de Mauritiuskerk.

Voor het Koor is het opluisteren van deze viering de afsluiting van hun concerttour ‘Singing for Peace’ door de Benelux. Deze tournee is uit een samenwerking tussen het Koor en de Stichting People to People tot stand gekomen.

Het koor, onder leiding van oprichtster en dirigente Olga Stupneva bestaat uit zes dames en zes heren en wil de heropleving ondersteunen van de Russische sacrale muziek en de volksmuziek ná zeventig jaar communisme. Het repertoire omvat ook veel profane muziek vanaf de zestiende tot en met de twintigste eeuw, veelal geraffineerde arrangementen van Russische volksmuziek. Na de H. Mis wordt er als toegift nog een miniconcert gegeven.

Bij het verlaten van de kerk is er gelegenheid voor een vrije gift ten bate van het koor als bijdrage in de onkosten van de tournee. Ook bestaat er de mogelijkheid om cd’s van deze vocalisten te kopen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen