Verbod alle rookruimtes al in 2022 van kracht

Print
Verbod alle rookruimtes al in 2022 van kracht

Afbeelding: ANP

Rookruimtes in openbare gebouwen, bij overheidsinstellingen en in het bedrijfsleven gaan sneller dicht dan eerder voorzien. In 2022 is er een complete ban op hokken waar mensen een sigaretje kunnen opsteken.

Dat voorstel bespreekt het kabinet morgen in de wekelijkse ministerraad, bevestigen meerdere Haagse bronnen na berichtgeving van RTL Nieuws.

In ministeries, scholen en ziekenhuizen moeten rookruimtes al in 2021 verdwijnen. Eerder was het de bedoeling dat die tot 2022 open mochten blijven.

Rookruimtes bij bedrijven moeten nu in 2022 uiterlijk dicht. Eerder zou dat in 2023 gebeuren. Dit voornemen wordt nu ook wettelijk vastgelegd, vertelt een ingewijde. Eerst zou er alleen een afspraak over op papier worden gezet.

Eerder dit jaar oordeelde de Hoge Raad dat rookruimtes in de horeca per direct verboden werden. Vanwege die uitspraak gaan de rookruimtes in andere gebouwen nu ook versneld in de ban.

Het kabinet denkt dat partijen voldoende tijd hebben om zich op het verbod voor te bereiden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →