Project 46

Podcast: Toon (58) was bijna thuis maar botste met de vrachtwagen tegen een pijlwagen op de A73 bij Swalmen

Print
Swalmen / Vierlingsbeek / Maashees / Holthees / Overloon / Groeningen / Boxmeer -

De goedlachse Toon Verlienden (slachtoffer 33) uit Boxmeer botste op 14 september 2018 ’s nachts op een pijlwagen bij wegwerkzaamheden op de A73. Vlak voor de klap, had hij zijn vriendin Margo nog aan de lijn. Toen even later bij Margo de bel ging, dacht ze dat Toon (58) een grap uithaalde en haar ten huwelijk ging vragen. De politie had een andere boodschap: Toon was dood. In deze podcast vertelt vriendin Margo haar aangrijpende verhaal.

 

 

Over dit project

Elke dag sterft iemand in het verkeer, maar dat is zelden groot nieuws. Ook niet in Limburg, waar vorig jaar 46 mensen om het leven kwamen. Wie waren deze mensen? Wat gebeurde die fatale dag? Welke impact had hun plotselinge dood op de nabestaanden? Onze journalisten Rik van Hulst en Judith Janssen deden maanden onderzoek en gingen op zoek naar de persoonlijke verhalen.

> Luister en bekijk alle verhalen van Project 46

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →