Burgemeesters Kerkrade en Heerlen onthullen plaquette

Print
Burgemeesters Kerkrade en Heerlen onthullen plaquette

Beeld van de evacuatie van Kerkrade in 1944. Afbeelding: De Limburger

Kerkrade / Eygelshoven / Heerlen / Hoensbroek -

Burgemeester Petra Dassen van Kerkrade en haar Heerlense collega Emile Roemer bezoeken op woensdag 18 december een herdenking rond de evacuatie van Kerkrade tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Regisseur en producent Jotja Bessems maakte een documentaire over deze volksverhuizing in september 1944. De rolprent, Stad Onderweg getiteld, wordt die woensdag voor genodigden vertoond in Brightlands. Vervolgens wordt een plaquette aan de Ambachtsschool op het Heselleplein in Heerlen onthuld, als dank van de Kerkraadse evacués aan de stad Heerlen. De oorspronkelijke versie hiervan werd na de oorlog als dank geschonken aan Heerlen, maar ging verloren bij een brand. Op 18 december wordt de plaquette in ere hersteld.

De dvd van Stad Onderweg is onder meer verkrijgbaar bij boekhandel Leeskunst in Kerkrade.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen