Jonge arrestant tijdelijk in vrouwengevangenis Ter Peel

Print
Jonge arrestant tijdelijk in vrouwengevangenis Ter Peel

Afbeelding: Peter Schols

Evertsoord -

De laatste weken zijn meer jongeren achter de tralies beland dan jeugdgevangenissen aankunnen. Daarom heeft de vrouwengevangenis Ter Peel in Evertsoord tijdelijk 24 plekken ingeruimd, schrijft minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) aan de Tweede Kamer.

Er zijn cellen genoeg, benadrukt Dekker. Maar het ontbreekt aan gevangenbewaarders. De Dienst Justitiële Inrichtingen heeft al geruime tijd moeite om op de krappe arbeidsmarkt genoeg personeel te vinden. Tot er weer genoeg mensen zijn, wil de minister „de bestaande capaciteit flexibel benutten”.

Lees ook: Gevangenissen in Evertsoord en Roermond zoeken personeel: ‘Wij werken aan de veiligheid van onze maatschappij’

In de gevangenis Ter Peel kunnen 24 jongvolwassenen terecht tot de bezetting in de zogeheten justitiële jeugdinrichtingen weer op sterkte is, schrijft Dekker.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen