Zeg het maar….

Cornelia Koenen loopt met haar vogels door Parkstad

Print
Cornelia Koenen loopt met haar vogels door Parkstad

Cornelia Koenen (r.) met vriendin Fronika Tummers in de St. Pieterstraat, tijdens de Jeetemarkt van Sjeveemet. Afbeelding: Peter Trompetter

Kerkrade / Eygelshoven / Brunssum / Heerlen / Hoensbroek -

De 51-jarige Cornelia Koenen loopt zeker twee keer per week met haar vogels door Brunssum. Ook braderieën in de regio Parkstad worden niet overgeslagen.

Met wie ga je naar de braderieën?

„Met mijn vriendin Fronika Tummers uit Sittard. Verschil is trouwens dat zij een vogel aan een touw heeft om wegvliegen te voorkomen. Mijn vogels zijn geknipt en hoeven niet vastgemaakt te worden. Op de foto bezochten we trouwens de Jeetemarkt in Chevremont-Kerkrade. Maar we zijn bijvoorbeeld ook te vinden in Heerlen, Brunssum en op andere plekken in Kerkrade.”

Hoeveel vogels heb je?

„Drie. Een blauw-gele ara, een groen-gele ara en een grijze roodstaart. Het zijn trouwens nog hele jonge vogels.”

Hoe lang al?

„Van kleins af aan. Met zes jaar had ik al de eerste vogels. Met tussenpozen heb ik vogels gehouden. Nu de kinderen de deur uit zijn heb ik er nog meer tijd voor. Ik vind het prachtig om te wandelen en de dieren de vrijheid te gunnen. Bij mooi weer ben ik ook regelmatig bij het Freibad in Gangelt te vinden. Zeker de blauwgele ara geniet van veel aandacht.”

Je laat ze niet vrij vliegen?

„Dat zou wel kunnen, maar we doen niet aan free-flight. Voor mij is het een goede vorm van beweging om kleine stukjes met de vogels te lopen. Het is ook leuk om onderweg contact te maken. Zeker tijdens een braderie wordt je veel aangesproken als zo’n vogel op je arm zit.”

Free-flight, oftewel het vrij laten vliegen van papegaaien, is een avontuurlijke bezigheid. Vanaf 2011 in ieder geval zichtbaar in Nederland. Meer weten? Bezoek bijvoorbeeld de website www.freeflightacademie.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen