Arno Kamminga pakt Europese titel kortebaan op 200 meter schoolslag

Print
Arno Kamminga pakt Europese titel kortebaan op 200 meter schoolslag

Arno Kamminga. Afbeelding: BSR Agency

Arno Kamminga is in Glasgow Europees kampioen geworden op de 200 meter schoolslag bij het EK kortebaan. De coming man van het Nederlandse zwemmen deed dat donderdagavond in een nieuw Nederlands record (2.02.26).

De 24-jarige Kamminga verbeterde zich daarmee opnieuw, nadat hij eerder vandaag in de series ook al sneller was geweest dan zijn oude Nederlandse record (2.02,41). Persson uit Zweden eindigde in 2.02,80 als tweede, voor de Duitser Marco Koch: 2.02,87.

Voor Kamminga, die pas in het laatste deel van de race naar de voorste posities opschoof, is het zijn tweede medaille bij de EK kortebaan. Een dag eerder behaalde de Katwijker brons op de 50 meter school.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen