Burgemeester Jetten stapt per direct op in Vlaardingen

Print
Burgemeester Jetten stapt per direct op in Vlaardingen

Annemiek Jetten. Afbeelding: Gemeente Vlaardingen

Belfeld -

Annemiek Jetten, die geboren en getogen is in Belfeld, stapt per direct op als burgemeester van Vlaardingen.

Het besluit werd donderdagmiddag bekendgemaakt na een spoedberaad in het gemeentehuis. Jetten wilde geen toelichting geven op haar besluit.

Er heerst al lange tijd onrust in het gemeentebestuur van Vlaardingen. Een organisatieadviseur sprak eerder dit jaar van „een zootje”. Hij noemde de werkwijze „kansloos”.

Het aftreden van de burgemeester komt niettemin als een verrassing in de gemeente, die 72.000 inwoners telt. Jetten was sinds begin 2017 werkzaam in Vlaardingen. Eerder was ze burgemeester in Sluis.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen