Joeri Verlinden pakt zilver met estafetteploeg op EK kortebaanzwemmen

Print
Joeri Verlinden pakt zilver met estafetteploeg op EK kortebaanzwemmen

Arno Kamminga, lid van de zilveren estafetteploeg. Afbeelding: EPA

Melick -

Joeri Verlinden uit Melick heeft donderdag met de Nederlandse gemengde estafetteploeg bij het Europese kampioenschap kortebaanzwemmen zilver veroverd op de 4x50 meter wisselslag.

Naast Verlinden -die Oranje in twee baantjes van de zesde naar de tweede plek leidde- en Femke Heemskerk bestond de Nederlandse equipe uit de goudhaantjes Kira Toussaint en Arno Kamminga, die allebei eerder op de donderdag individueel goud veroverden.

Nederland zette in Glasgow een tijd neer van 1.37,12. Het goud ging, in een wereldrecord (1.36,22), naar het Russische team. Brons was er voor Denemarken in 1.38,02.

Nederland had zich ook als tweede voor de finale geplaatst. In de ochtend kwam de Oranje-formatie, met Jesse Puts in plaats van Joeri Verlinden, tot 1.38,69. Ook toen was Rusland (1.38,65) het rapst.

Na twee dagen heeft Nederland nu vier medailles behaald bij het EK kortebaan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen