Vlaggenplan Heerlen van start

Print
Vlaggenplan Heerlen van start

Wethouder Jordy Clemens met de Heerlense gemeentevlag. Afbeelding: gemeente Heerlen/Pascal Moors

Heerlen / Hoensbroek -

Het Heerlens vlaggenplan gaat vanaf vrijdag van start. De blauwgele gemeentevlag is vanaf die dag voor iedereen te koop.

Ook laat de gemeente de vlag wapperen bij alle openbare gebouwen in de stad. De blauwe gemeentevlag met de gele adelaar bestaat sinds 1966. Het blauw staat voor hardwerkende mensen en de gele adelaar voor de stad die grote veranderingen trotseerde.

Adelaar

Volgens wethouder Jordy Clemens past de vlag nog steeds goed bij de stad. „Heerlen staat altijd open voor verandering, verwelkomt het nieuwe. Tegelijkertijd is er groeiend zelfbewustzijn en trots. Wat mij betreft mogen we nóg vaker die trots op onze stad uitdragen. We laten de Heerlense adelaar weer wapperen.

De vlag van Heerlen is vanaf 6 december verkrijgbaar bij de Visit Zuid-Limburg shop (voorheen VVV) aan de Bongerd 19 in Heerlen. De vlag is daar voor de speciale introductieprijs van €19,95 verkrijgbaar.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →