New York

Biogen maakt vaart met alzheimermedicijn

Print
Biogen maakt vaart met alzheimermedicijn

Afbeelding: Getty Images

Het Amerikaanse farmaceutisch concern Biogen en zijn Japanse partner Eisai zetten vaart achter de ontwikkeling van hun experimenteel middel voor de behandeling van de ziekte van Alzheimer.

Een onderzoekspanel bij een farmaceutische conferentie in de Verenigde Staten noemt de nieuwe testresultaten voor het medicijn aducanumab een „mijlpaal”.

Een hoge dosis van aducanumab, genomen voor een lange periode, zou „enige effectiviteit” kunnen hebben in de behandeling van alzheimer, bleek uit de resultaten. Volgens het panel is het medicijn de eerste behandeling die de kernoorzaak van alzheimer aanpakt. Dat opent de deuren voor verder onderzoek.

In oktober besloten Biogen en Eisai nieuw leven in de testen van het experimentele medicijn te blazen. De twee hadden eerder juist een punt gezet achter de onderzoeken, na teleurstellende resultaten. Die bleken later toch mee te vallen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen