‘Shirt Ziyech verkocht? Nee, iemand deed zich voor als mijn vader’

Print
‘Shirt Ziyech verkocht? Nee, iemand deed zich voor als mijn vader’

Afbeelding: AD/AP

‘Ondankbaar jong’. ‘Hij mag wel de boete van Lille betalen’. Zomaar wat reacties op sociale media na het nieuws over het veldbestormertje bij Lille - Ajax. Yassine Hussairy is die jongen. Hij zou het shirt van Hakim Ziyech op eBay hebben gezet, maar het ventje zegt nooit het felbegeerde tricot te hebben gehad.

Yassine ging met zijn moeder naar de Champions League-wedstrijd tussen Lille en Ajax. Aangezien hij in Lille woont en een groot fan is van Hakim Ziyech, kwam dat goed uit. Dan besluit hij het tijdens het duel het veld op te rennen. Geen steward die hem onderuit haalt. Nee, een knuffel van zijn held! De onverwachte ontmoeting tussen de twee roept wereldwijd vertedering op. De Ajax-aanvaller fluistert het joch in dat hij toch echt van het veld moet. Want er zijn nog 20 minuten te spelen. Ziyech belooft hem zijn shirt. Na de 0-2 zege van Ajax gaat de Marokkaans international op zoek naar de jongen, maar hij kan hem niet vinden. Dan verschijnt er een man die zegt de vader van het veldbestormertje te zijn. Ziyech denkt zijn belofte na te komen en overhandigt de man zijn shirt.

Maar volgens Yassine was dat zijn vader helemaal niet. Sterker nog, hij was alleen met zijn moeder naar het Stade Pierre-Mauroy. ,,Ik kon niet terug om het shirt van Hakim te krijgen omdat ik haast had. Mijn moeder wachtte op me en door het drukke verkeer moest ik snel weg. Iemand die claimde mijn vader te zijn, heeft het shirt meegenomen”, aldus het ventje tegen de Marokkaanse voetbalsite Almarssadpro.

‘Shirt Ziyech verkocht? Nee, iemand deed zich voor als mijn vader’
Foto: eBay

Inmiddels heeft de verkoper uit Lomme, nabij Lille, de eerste advertentie verwijderd. Bij zijn tweede advertentie op eBay is er liefst 9.650 euro geboden op het shirt dat vanwege de krijtstrepen authentiek lijkt.

Yassine, die in Lille voetbalt, wil nu maar één ding: dat Hakim Ziyech niet denkt dat hij ondankbaar is en zijn nooit ontvangen presentje heeft verkocht. ,,Ik wil heel graag nog een kans krijgen om alsnog een shirt van Hakim te krijgen.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →