Autonieuws

Skoda Octavia is slim: praktische items keurig opgeborgen

Print
Skoda Octavia is slim: praktische items keurig opgeborgen

De Skoda Octavia kruipt in omvang richting de Superb. Afbeelding: Skoda

Praktische voorzieningen standaard in de auto. Het is een handelskenmerk van Skoda aan het worden. Zo ook in de nieuwe Octavia.

Een speciale vuldop voor de AdBlue-dieselmodellen, een telefoonhouder aan de achterzijde van de voorstoelen en een handborstel in de deur. Dat zijn de nieuwigheden onder Skoda’s noemer Simply Clever-ideeën voor de Octavia. Het personeel van de autobouwer is weer creatief te werk gegaan. De ideeën komen uit de koker van de gebruikers. Eerder introduceerde Skoda al een ijskrabber aan de binnenzijde van de tankklep, een paraplu in het deurpaneel, uitklapbare deurbeschermers en een zaklamp als bagageverlichting.

Het zijn praktische items die normaliter in de auto slingeren en nu dus een vaste plek hebben. Skoda lanceert dergelijke nieuwe items op een kersvers model binnen de familie. Dit maal is het de Octavia die aan een nieuwe levensfase begint. De middenklasser - 2,2 cm langer en 1,5 cm breder geworden- heeft vers plaatwerk en lijkt steeds meer op zijn grotere broer, de Superb.

Bagageruimte

Binnenin groeit de Octavia ook. De bagageruimte van de Combi ligt 30 liter hoger, 640 liter in totaal. Het dashboard telt twee schermen en nagenoeg alles is digitaal te bedienen. Ook op technisch vlak leunt de Octavia traditiegetrouw op de Volkswagen-broer. Hij neemt de verbeterde krachtbronnen over, inclusief twee stekkerhybride-aandrijflijnen (204 en 245 pk).

Het duurt nog tot en met de zomer van 2020 voordat de hatchback en Combi naar Nederland komen. Tegen die tijd worden de prijzen en specificaties bekendgemaakt.