Onder zonnepanelen ontstaat leefgebied voor dieren

Print
Onder zonnepanelen ontstaat leefgebied voor dieren

Zonnepanelen gaan zorgen voor een verborgen wereld. Afbeelding: ANP

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Directeur Dick Rootert van Bodemzorg verwacht dat onder zonnepanelen een leefgebied voor dieren zal ontstaan dat waardevoller is dan de huidige natuur. Met de ontwikkeling van het ‘zonnepark Abdissenbosch’ wordt volgens hem aangetoond dat duurzame plannen en waardevolle natuur ‘elkaar kunnen versterken’.

Het Kreupelbusch in Landgraaf, de voormalige stortplaats Ubach over Worms/Abdissenbosch, wordt op dit moment gebruikt als wandelgebied. Opmerkelijk, want de mooie natuur is bovenop een afdichting ontstaan, waaronder metersdik afval ligt. Eigenaar Bodemzorg Limburg gaat op een beperkt deel ervan een zonnepark aanleggen. Van de totale oppervlakte van 40 ha wordt 12 ha daarvoor ingericht. Dat wil zeggen 30.000 zonnepanelen, goed voor de energiebehoefte voor 3000 huishoudens. Op dit moment is het landschapsplan gereed. Dat is opgesteld in samenwerking met de meedenkgroep (een groep van omwonenden) en de stichting IKL.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen