Slachtoffer vechtpartij azc is Algerijn, verdachte langer vast

Print
Slachtoffer vechtpartij azc is Algerijn, verdachte langer vast

Afbeelding: Jeroen Kuit

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Vissersweert -

De 29-jarige verdachte van de vechtpartij in het Weerter asielzoekerscentrum (azc) waarbij een medebewoner is omgekomen, is vrijdag voorgeleid en blijft langer vast.

De verdachte is een Tunesiër en het slachtoffer van 25 jaar een Algerijn, zo laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten.

Lees ook: Dode gevonden in asielzoekerscentrum, politie gaat uit van misdrijf

De man uit Tunesië wordt ervan verdacht de medebewoner op het azc-terrein om het leven te hebben gebracht. De politie mag hem nog maximaal twee weken in voorarrest houden, stelde de rechter-commissaris vrijdag bij de voorgeleiding.

Over de exacte toedracht van de vechtpartij die in een woongebouw op het azc-terrein plaatsvond, kan de politie nog steeds niets melden. Nieuwe aanhoudingen zijn niet verricht.

Bekijk ook:

Video: Track ‘88

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen