Benoeming

Van Eeten nieuwe directeur Huis voor de Kunsten

Print
Van Eeten nieuwe directeur Huis voor de Kunsten

Ruud van Eeten Afbeelding: Jostijn Ligtvoet Fotografie

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Geleen / Obbicht -

Ruud van Eeten is de nieuwe directeur-bestuurder van het Huis voor de Kunsten Limburg. Hij volgt per 1 maart 2020 Bas Thomissen op, die deze functie tijdelijk heeft vervuld. De 46-jarige Van Eeten is afkomstig uit Geleen en groeide op in Obbicht.

De afgelopen jaren was Van Eeten onder meer artistiek en zakelijk directeur van Muziekcentrum De Toonzaal in Den Bosch en directeur van de cultuurcentra Tiliander in Oisterwijk en Den Boogaard in Moergestel. Ook bekleedde hij diverse bestuursfuncties bij culturele en maatschappelijke organisaties.

Van Eeten krijgt de opdracht de ingezette koers van het Huis voor de Kunsten Limburg verder vorm te geven en de positie van het Huis als cultureel steunpunt uit te bouwen en duurzaam te verankeren.

Kleur

De Zuid-Limburger was al op jonge leeftijd actief op cultureel gebied. Hij speelde bij de harmonie in Obbicht en studeerde trombone en orkestdirectie. Voor zijn artistieke prestaties werd hij beloond met de Bernard Haitink Prijs en de Anjer Muziekprijs. „Kunst en cultuur verbindt, verbroedert, raakt, verdiept en geeft kleur aan het leven. Graag zet ik mijn schouders eronder om dit vanuit deze eervolle functie samen met alle ‘bewoners’ van het Huis voor de Kunsten Limburg uit te bouwen”, aldus Ruud van Eeten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen