Automobilist onder invloed van drugs na achtervolging gepakt in Maastricht

Print
Automobilist onder invloed van drugs na achtervolging gepakt in Maastricht

Afbeelding: ANP

Maastricht / Itteren -

De politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft donderdag in Maastricht een auto onderschept na een achtervolging vanuit Veldwezelt. De bestuurder testte positief op amfetamines en heroïne.

De bestuurder weigerde tijdens een controle in België te stoppen, waarna hij de vlucht nam richting Nederland. In Maastricht kon de auto, met vier inzittenden, uiteindelijk tot stoppen worden gedwongen.

Achtervolging

De politie zette de achtervolging in en stak de Nederlandse grens over. Na een tijdje keerde de auto om op de Via Regia in Maastricht en reed terug richting België. De politie kon het voertuig daarna tegenhouden. De bestuurder, een 46-jarige man uit Lanaken, legde een positieve speekseltest af voor amfetamines en heroïne. Hij bleek vrij te zijn onder voorwaarden.

Voor de verkeersovertredingen, het rijden onder invloed van verdovende middelen en het schenden van voorwaarden zijn processen-verbaal opgesteld.

Grenscriminaliteit

In de grensregio waren donderdag Nederlandse en Belgische politiepatrouilles gezamenlijk actief. De nadruk bij de Nederlandse agenten lag daarbij op de bestrijding van grenscriminaliteit.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →