Meijelse Vossenberg leger zoekt vrijwilligers

Print
Meijelse Vossenberg leger zoekt vrijwilligers

De herdenkingsplechtigheid bij Belfort en De Vossenberg in Meijel op 17 november. Afbeelding: Jo Manders

Meijel -

Na de herdenkingsplechtigheid op 17 november waarbij Meijel voor de tweede keer is bevrijd 75 jaar geleden, beraadt de organisatie van Belfort en de Vesting Vossenberg zich of de gedenkwaardige dag een jaarlijks vervolg moet krijgen in een of andere vorm.

Tijdens de herdenking werd, samen met de Schotse Highlanders en Scot Mathieson de luistersteen van de Liberation route onthuld op de Vossenberg. De werkgroep gaat nu voortvarend verder met de afronding van Belfort en de Vesting Vossenberg. De kazematten zijn inmiddels open. IVN afdeling Meijel is druk bezig om een kazemat in te richten voor de vleermuizen. Inmiddels zijn ook de originele tekeningen van de kazematdeuren en luiken boven water. In Dirk Verberne, ook de maker van de Peeltroef kunstwerken, heeft de werkgroep iemand gevonden die het ijzer en smeedwerk kan namaken. De staalconstructie is voorbereid en staat klaar voor transport naar de Vossenberg. Ook het hout is onderweg. Maandag gaan de vrijwilligers, ook wel de genietroepen aan de slag bij Bouwbedrijf Stammen om samen met de vakmensen de houten zijwanden te assembleren. Dezelfde dag start eveneens de opbouw van de staalconstructie van het Belfort Vossenberg. De week daarna zullen de geassembleerde zijpanelen bevestigd worden aan de staalconstructie. Met een beetje geluk kan er met Kerst al over de Peel uitgekeken worden. Wie zich ook bij het Vossenberg leger wil aansluiten, kan zich op www.belfortvossenberg.nl aanmelden als soldaat of andere rang.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen