Welstandscommissie

Weg lijkt vrij voor zorgappartementen in Sint-Nicolaaskerk Venlo

Print
Weg lijkt vrij voor zorgappartementen in Sint-Nicolaaskerk Venlo

De Nicolaaskerk in Venlo wordt verbouwd tot zorgappartementen. Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De weg lijkt vrij voor de verbouwing van de Sint-Nicolaaskerk in Venlo-Noord tot zorgappartementen. Dat blijkt uit antwoorden van het gemeentebestuur op vragen van het CDA.

De kerk, die vrijdagavond aan de eredienst onttrokken wordt, is onder voorbehoud verkocht. De welstandscommissie plaatste vraagtekens bij het realiseren van woningen in het rijksmonument. Volgens het huidige bestemmingsplan is een woonzorgcomplex echter toegestaan. Reden voor het gemeentebestuur om ‘in beginsel’ medewerking te verlenen. De koper is tevens bereid zijn plannen aan te passen aan de voorwaarden en suggesties van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, zodat het licht op groen staat.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen