Welstandscommissie

Weg lijkt vrij voor zorgappartementen in Sint-Nicolaaskerk Venlo

Print
Weg lijkt vrij voor zorgappartementen in Sint-Nicolaaskerk Venlo

De Nicolaaskerk in Venlo wordt verbouwd tot zorgappartementen. Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De weg lijkt vrij voor de verbouwing van de Sint-Nicolaaskerk in Venlo-Noord tot zorgappartementen. Dat blijkt uit antwoorden van het gemeentebestuur op vragen van het CDA.

De kerk, die vrijdagavond aan de eredienst onttrokken wordt, is onder voorbehoud verkocht. De welstandscommissie plaatste vraagtekens bij het realiseren van woningen in het rijksmonument. Volgens het huidige bestemmingsplan is een woonzorgcomplex echter toegestaan. Reden voor het gemeentebestuur om ‘in beginsel’ medewerking te verlenen. De koper is tevens bereid zijn plannen aan te passen aan de voorwaarden en suggesties van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, zodat het licht op groen staat.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen