Leerlingen basisschool Onder de Wieken doneren aan Stichting Leergeld

Print
Leerlingen basisschool Onder de Wieken doneren aan Stichting Leergeld

Stichting Leergeld ontvangt de cheque uit handen van leerlingen van basisschool Onder de Wieken in Meterik. Afbeelding: Stichting Leergeld Horst aan de Maas

Meterik -

Met de jaarlijkse postzegelactie zetten leerlingen van onder andere basisschool Onder de Wieken uit Meterik zich in voor andere kinderen. Onlangs doneerden de leerlingen van groep 7 en 8 € 690,- aan Stichting Leergeld Horst aan de Maas.

Door langs de deur te gaan om postzegels en andere producten te verkopen, zamelen de leerlingen geld in. Sinds vorig jaar kunnen scholen een deel van het geld dat ze met de actie ophalen, besteden aan een project in hun eigen stad, dorp, wijk of school. Kinderen van basisschool Onder de Wieken kozen ervoor om € 690,- euro van hun opbrengst uit de kinderpostzegelactie te doneren aan stichting Leergeld Horst aan de Maas. De stichting zet op haar beurt het geld in om kinderen uit gezinnen met een laag inkomen mee te laten doen op school, op de sportclub, muziekles, kindervakantiewerk of scouting. Stichting Leergeld Horst aan de Maas betaalt in deze situaties de schoolnota’s, een schoolfiets, contributies of sportkleding. Zo kunnen kinderen echt meedoen. Stichting Leergeld Horst aan de Maas is trots op de kinderen van Onder de Wieken uit Meterik en blij met de donatie.