Politie twijfelde terecht aan rijvaardigheid secretaresse

Print
Politie twijfelde terecht aan rijvaardigheid secretaresse

Afbeelding: ANP XTRA

Maastricht / Itteren / Heerlen / Hoensbroek -

De politie Limburg mocht aan het CBR doorgeven dat de rijvaardigheid van een secretaresse vanwege een spierziekte in het geding was. De rechtbank heeft haar schadeclaim daarom afgewezen.

De vrouw werkte al veertig jaar bij de politie. Door een aan ALS verwante spierziekte droeg ze de laatste tijd braces en was ze slecht ter been. Haar leidinggevende twijfelde daarom aan haar rijvaardigheid. Hij gaf dat door aan het CBR, dat vorig jaar mei besloot dat ze pas weer mocht rijden na een medische keuring en rijtest. In oktober 2018 kreeg ze te horen dat ze weer mocht rijden.

De vrouw stelt in de tussenliggende periode extra kosten te hebben gemaakt, omdat ze voor vervoer afhankelijk was van derden. Ze heeft bij de politie een schadevergoeding van ruim 22.000 euro ingediend. Haar argument: haar werkgever heeft de melding aan het CBR buiten haar medeweten gedaan en heeft de privacyregels geschonden.

Begrip

Toen de korpschef de schadeclaim wegwuifde, stapte de inmiddels voormalige secretaresse naar de rechtbank. Die heeft begrip voor haar teleurstelling. Maar de rechtbank hecht ook waarde aan de zorgplicht van de korpschef, die moet voorkomen dat medewerkers bij ongelukken betrokken raken. Bovendien had de vrouw als medewerker van de politie een voorbeeldfunctie, vindt de rechter.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen