Tot zeven jaar geëist voor familieleden met aanhang

Print
Tot zeven jaar geëist voor familieleden met aanhang

Afbeelding: De Limburger

Maastricht / Itteren / Heerlen / Hoensbroek -

Tegen acht verdachten uit hoofdzakelijk Maastricht zijn straffen tot zeven jaar cel geëist voor tientallen delicten, waaronder een overval op een pizzeria in Amby.

Volgens justitie vormden de acht een criminele organisatie, die in de tweede helft van 2016 verantwoordelijk was voor de overval, tientallen inbraken, inbraakpogingen, autodiefstallen, winkeldiefstallen en helingzaken. De acht zijn familie, aangetrouwde familie of goede vrienden van elkaar.

Tegen hoofdverdachte W. M. uit Maastricht is zeven jaar cel geëist. Andere verdachten, onder wie de zoon van de hoofdverdachte en een man uit Tilburg, zouden volgens justitie zes, vijf en vier jaar moeten zitten. De lichtste eis is drie maanden voorwaardelijk voor een vrouw uit Maastricht, die verdacht wordt van winkeldiefstal.

De rechtbank doet in januari uitspraak.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen