Tegelen kansrijk in strijd om gemeentelijke sportprijzen

Print
Tegelen kansrijk in strijd om gemeentelijke sportprijzen

Rallyveteraan Henk Vossen uit Tegelen is één van de genomineerden voor de titel Venloos sportman van het jaar. Afbeelding: Lé Giesen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

In zes categorieën zijn de genomineerden voor de Venlose sportprijzen bekend gemaakt. Opvallend is dat het merendeel van de kanshebbers afkomstig is uit Tegelen. Bij de teams heeft Belfeld de beste papieren.

Bij zowel de mannen als de vrouwen zijn twee van de drie kandidaten afkomstig uit Tegelen. Als beste sportman van de gemeente Venlo zijn de Tegelenaren Henk Vossen (tweede in het NK rally en nationaal kampioen klasse RC2) en Max Warmerdam (Nederlands kampioen snelschaken voor teams en Limburgs schaakkampioen) genomineerd, samen met nationaal trialkampioen Randy Kerstjens uit Blerick.

Met skateboardster Candy Jacobs (vierde op het WK) en voetbalinternational Lynn Wilms (landskampioen met FC Twente en debutant bij Oranje Leeuwinnen) heeft Tegelen ook bij de vrouwen twee ijzers in het vuur. De derde genomineerde is Nederlands kampioen schietsport Manon Smeets uit Belfeld.

De vrouwen van Cabooter HandbaL Venlo (verliezend bekerfinalist), de schutters van SV De Grensstreek (Nederlands kampioen luchtgeweer opgelegd) en de zitvolleyballers van BVC Holyoke (landskampioen) maken uit wie de Venlose sportploeg van 2019 wordt.

Zitvolleyballer Loek Hendrix van Holyoke, rolstoeldanser Sjuul Walboomers (meervoudig Nederlands kampioen) en tafeltennisclub Asterix zijn de kandidaten in de categorie sporters met een beperking.

Als grootste sporttalent van Venlo zijn karter Dani van Ruiten (Nederlands kampioen junioren en rookies), judoka Aloha Verdonk (Nederlands kampioen) en BMX’er Julie van den Ham (tweede op WK girls 7 jaar) voorgedragen door de jury.

Playmakers SC Irene, VET - G-voetbal en Stichting Urban Sports strijden om de breedtesportprijs. Tenslotte zal tijdens het Venlo.fit Sportgala op 19 december ook de Waarderingsprijs worden uitgereikt. De jury bepaalt zelf wie deze prijs wint.

De winnaars worden donderdag 19 december bekend gemaakt, tot 14 december kan er worden gestemd via de website www.venlo.fit. Het Venlose sportgala nieuwe stijl, met optredens van de buuttereedners Frank Schrijen en Pierre van Helden, vindt plaats in de Maaspoort en begint om 19.30 uur. E-tickets zijn te koop via de website van het theater.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →