Pand in Coevorden deels ingestort na explosie in grillroom

Print
Pand in Coevorden deels ingestort na explosie in grillroom

Afbeelding: AD/Herman van Oost

Er is een specialistisch team onderweg om het slachtoffer dat nog vast zit te bevrijden. Hulpdiensten zijn uitgerukt naar de locatie van de explosie. De straat is afgezet met linten.

Bij RTV Drenthe meldt burgemeester Bert Bouwmeester dat er een jongen uit het pand is gehaald die is behandeld. Hij zegt niet te weten of er meer gewonden zijn. ,,Het pand is instabiel en de brandweer kan het pand niet in.”

Volgens Bouwmeester gaat het om een gasexplosie. ,,Omwonenden die ik sprak hoorden een enorme knal. Het pand is helemaal weg, alleen het dak is er nog.”

De explosie vond rond 15.00 uur plaats. Op beelden is te zien dat alleen het dak van het pand nog enigszins heel is gebleven. Ook sommige geparkeerde auto’s raakten bedolven onder het puin.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen