Eindejaarsevenement Wintertijd in Heerlen met opbouw begonnen

Print
Eindejaarsevenement Wintertijd in Heerlen met opbouw begonnen

Op de Bongerd in Heerlen werd al volop gebouwd aan Wintertijd, dat komende donderdag begint. Afbeelding: De Limburger

HEERLEN / Hoensbroek -

Met het plaatsen van een reuzenkerstbal voor de Smulbar op de Bongerd is de opbouw van Wintertijd in Heerlen begonnen. Het evenement gaat donderdag 12 december van start en duurt tot en met zondag 5 januari.

De Bongerd vormt dit jaar het scharnier tussen winkels en winterevenement. Op het plein is al een begin gemaakt met de bouw van een curlingbaan. Tijdens de vorige editie was curling een groot succes op de reguliere ijsbaan. Organisator Remco Mattaar hoopt er onder meer teamuitjes en bedrijfsborrels te laten landen. „Zodat Wintertijd breder bekend wordt als hét eindejaarstreffen.”

Lexor

Centraal op de Bongerd komt een ‘megasol’ te staan, waaronder kinderen knutselen en koekjes bakken. Aan de andere kant komt een Almhutte, waar Lex Nelissen zijn Lexor-avonden programmeert: van soul, jazz en pop tot cabaret.

Het Pancratiusplein krijgt een overdekte ijsbaan, zodat ook met slecht weer kan worden geschaatst - onder meer door schoolklassen die volgens een strak schema langskomen. Verder wordt er een verlengde ijsglijbaan neergezet. Het Tieëke Zingen van Top 2000- nummers, de vorige keer een hit bij de bezoekers, keert deze editie terug.

Carnaval

Wintertijd werkt samen met de carnavalswereld: van het liedjesconcours tot de abdicatie en inhuldiging van de stadsprins, alles krijgt een plekje in het Heerlense winterevenement.

Het betreft de tweede editie van het door evenementenbureau Remcom opgezette eindejaarsevenement, opvolger van Holy Moly Heerlen! Star Events van Tim Italiaander tekent wederom voor de aankleding van de Heerlense binnenstad.