Jongetje bevrijd uit ingestort pand Coevorden: toestand zorgwekkend

Print
Jongetje bevrijd uit ingestort pand Coevorden: toestand zorgwekkend

Afbeelding: ANP

Het vijfjarige jongetje dat zaterdag urenlang bekneld zat onder de puinhopen van een ingestort pand in Coevorden is rond 20.10 uur bevrijd uit zijn benarde positie.

Het kind is volgens de Veiligheidsregio in zorgwekkende toestand naar een ziekenhuis gebracht.

Lees ook: Jongetje (5) zit nog bekneld in ingestort pand Coevorden

Omstanders applaudisseerden toen het jongetje door hulpdiensten naar buiten werd gedragen. De vader van het kind werd ‘s middags kort nadat er in de grillroom aan de Sallandsestraat een explosie plaatsvond al uit het pand gehaald.

De brandweer denkt dat alle personen die in het pand aanwezig waren er nu uit zijn. Later zaterdagavond gaan de hulpverleners voor alle zekerheid nogmaals in het puin kijken. De verwachting is niet dat er nog slachtoffers worden aangetroffen, aldus de veiligheidsregio.

Burgemeester Bert Bouwmeester laat weten dat hij in gedachten bij het jongetje en zijn familie is. Hij spreekt zijn complimenten uit aan „alle hulpverleners voor hun geweldige inzet. Het zijn helden”.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →