Britse politie onderzoekt zelfmoordpact van ‘Nederlandse’ twintigers in vakantiehuisje

Print
Britse politie onderzoekt zelfmoordpact van ‘Nederlandse’ twintigers in vakantiehuisje

Afbeelding: AD/Videostill The Courier

Elkaar online ontmoeten, dan afspreken om samen uit het leven te stappen en vervolgens inchecken in een Schotse airbnb om het zelfmoordpact tot uitvoering te brengen.

Dat is volgens de Britse politie vermoedelijk de achtergrond van de dood van twee toeristen in een vakantiehuisje aan de Schotse oostkust.

Aangenomen wordt dat de slachtoffers, een 28-jarige man en een 24-jarige vrouw, uit Nederland komen. Hun levenloze lichamen werden donderdagmiddag gevonden in een vakantiehuisje in Rickarton bij Stonehaven. Een schoonmaker die tevergeefs had geprobeerd het pand binnen te komen, waarschuwde de politie.

Giftige stoffen

Die forceerde de deur van de cottage en vond de stoffelijke overschotten. In de buurt van de lichamen zouden giftige stoffen hebben gelegen. ,,De eerste onderzoeksresultaten wijzen op een volledig via het internet geregeld zelfmoordplan’’, verklaarde een politiewoordvoerder tegenover de regionale krant The Courier. De man en vrouw, de politie beschikt over aanwijzingen dat ze uit Nederland komen, lijken elkaar online ontmoet te hebben. ,,Zoals het nu lijkt, besloten ze elkaar te ontmoeten in Rickarton waar ze via airbnb het vakantiehuisje hadden geboekt om hun plan uit te voeren.’’