Van Bommel: deze zege helpt wel, al is het niet ineens rustig

Print
Van Bommel: deze zege helpt wel, al is het niet ineens rustig

Afbeelding: ANP

De ruime zege op Fortuna Sittard (5-0) geeft PSV weer wat lucht. Trainer Mark van Bommel maakte in het Philip-stadion een opgeluchte indruk.

„Crisis, tja. Intern heeft het echt wel geknald hoor, maar dat hebben we niet allemaal naar buiten gebracht. En het wil echt niet zeggen dat het nu na 5-0 winnen ineens rustig is. Maar het helpt wel”, zei hij.

Voor PSV betekende het de tweede overwinning in tien wedstrijden. De positie van Van Bommel is door de slechte reeks wankel. „Natuurlijk stond er vandaag druk op. Ik heb het vertrouwen in de jongens altijd gehad”, zei hij. „Ik zie ze constant heel veel goede dingen doen en de sfeer is echt goed. Natuurlijk, dat moet altijd zo zijn, maar in de situatie waarin we zitten, zegt dat echt wel iets.”

Lees ook: Dramatisch Fortuna is speelbal van PSV en wordt afgeschoten in Eindhoven

Zelfvertrouwen

PSV had vanaf het begin het initiatief tegen Fortuna en kreeg alle gelegenheid te werken aan het zelfvertrouwen. Van Bommel koos voor dezelfde basisspelers als zondag tegen FC Emmen (1-1). „Ik heb genoten van de jongens en het publiek. Hoe zij er achter staan in deze moeilijke tijden, top.”

Van Bommel liet Ibrahim Afellay tien minuten voor tijd invallen. De middenvelder is na langdurige afwezigheid weer fit. „Ibrahim heeft dit verdiend. Hij heeft er hard voor gewerkt”, aldus de trainer.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot #19. Video: De Limburger