Omwonenden ingestort pand Coevorden weer thuis: toestand jongen (5) zorgwekkend

Print
Omwonenden ingestort pand Coevorden weer thuis: toestand jongen (5) zorgwekkend

Afbeelding: ANP

Alle omwonenden van de ingestorte grillroom in Coevorden zijn weer thuis. Volgens een woordvoerster van de gemeente konden zij zaterdagavond nog terugkeren, nadat hun woningen weer waren voorzien van gas, water en elektriciteit. Het is op dit moment niet bekend hoe het met het 5-jarige jongetje gaat, dat onder het puin belandde en na een urenlange reddingsoperatie kon worden bevrijd.

Het kind is in zorgwekkende toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Hij was nog wel aanspreekbaar, zei de zegsvrouw.

Lees ook: Zorgen om jongetje (5) onder puin van ingestorte grillroom

De vader van het jongetje, de eigenaar van de grillroom aan de Sallandsestraat, werd eerder op de dag uit het puin bevrijd. Ook hij is naar het ziekenhuis gebracht. Zaterdagavond is nog gezocht met speurhonden naar mogelijke andere slachtoffers, maar hierbij is niemand meer aangetroffen.

Onderzoek

De politie gaat maandag verder met het onderzoek naar de oorzaak van de explosie waardoor het pand instortte. Rondom de plek zijn hekken geplaatst. Omwonenden hebben een brief gekregen waarin staat dat ze niks mogen opruimen, aldus de gemeentewoordvoerster. Een aantal omliggende woningen heeft schade opgelopen, zoals beschadigde ruiten. Ze zijn echter wel bewoonbaar.

Lees ook: Jongetje bevrijd uit ingestort pand Coevorden: toestand zorgwekkend