Slordig Feyenoord laat Vitesse ontsnappen

Print
Slordig Feyenoord laat Vitesse ontsnappen

Nick Marsman stopt de strafschop van Tim Matavz. Afbeelding: ANP Sport

Feyenoord sprokkelt onder Dick Advocaat de punten bij elkaar. In Arnhem tegen Vitesse weer eentje, al voelde de 0-0 bij de Rotterdammers meer als het inleveren van twee punten.

De openingsfase in Arnhem was opwindend, maar dat had alles te maken met het geharrewar van de VAR. Jochem Kamphuis moest arbiter Pol van Boekel vanuit Zeist corrigeren na een duidelijke duw in de rug van Richedley Bazoer. De alsnog toegekende strafschop leverde nog meer verwarring op. Tim Matavz schoot in maar Marsman stopte de inzet. Uit Zeist kwam het signaal dat de keeper te vroeg zijn lijn had verlaten. Overnemen en een gele kaart voor Marsman, maar na nog een keer goed kijken naar de beelden mocht Van Boekel alles weer terugdraaien. Een gemiste penalty en geen gele kaart.

Tegen de lat

Niet veel later schoot Bazoer tegen de lat nadat eerder Matavz de bal met de arm had geraakt. Van Boekel had een eventuele treffer waarschijnlijk moeten annuleren.

Feyenoord krabbelde na die start overeind, zonder te sprankelen. Dat had alles te maken met het vele en simpele balverlies door vooral Luis Sinisterra, Lutsharel Geertruida en spits Nicolai Jørgensen. De laatste schoot en kopte nog naast, net als Steven Berghuis een fraai schot naast zag gaan en Jens Toornstra zijn vrije trap tegen de lat.

Slordig Feyenoord laat Vitesse ontsnappen
Foto: BSR Agency

Na rust zweepte interim-trainer Joseph Oosting de thuisploeg nog maar eens op. Toch kreeg Feyenoord de beste kansen. Berghuis vuurde op aangeven van Tyrell Malacia naast en Sinisterra zag zijn knal worden gepakt door Remko Pasveer. Diezelfde keeper redde ook ternauwernood op een kopbal van Eric Botteghin.

Buitenspel

Pasveer moest zich wel gewonnen geven op een afstandschot van Kökcü, maar de bal kwam via de onderkant van de lat terug het veld in. Sinisterra benutte de rebound maar omdat Jørgensen buitenspel had gestaan, annuleerde Van Boekel de treffer.

Bryan Linssen schoot voorlangs namens Vitesse en Jørgensen lepelde oog in oog met keeper Pasveer hoog over het Arnhemse doel. Eb Kökcü zag een schietkans geblokt worden. Daarmee het gevoel dat Feyenoord te weinig kreeg met slechts één punt nog eens benadrukkend.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot #19. Video: De Limburger