Code geel vanwege pittige buien en zware windstoten

Print
Code geel vanwege pittige buien en zware windstoten

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

Het KNMI heeft zondag code geel afgegeven voor Limburg. In de namiddag en in het begin van de avond trekken enkele pittige buien met plaatselijk zware windstoten over de provincie.

De waarschuwing is van 17.00 tot 20.00 uur van kracht.

De buien bereiken aan het einde van de middag het westen van Nederland. In loop van de avond trekken ze richting het oosten, aldus het KNMI. Er is lokaal kans op onweer en hagel.

Lees ook: Onstuimig herfstweer in Nederland door storm Atiyah

Het weerinstituut meldt dat de buien gepaard gaan met zware windstoten. In het binnenland gaat het volgens het KNMI om windstoten tot 75 kilometer uur.

In de tweede helft van de avond wordt het weer rustiger. De wind neemt in de nacht in kracht af. Volgens Weerplaza zijn er maandag opnieuw pittige buien met kans op zware windstoten. Het weerbureau verwacht ook dinsdag onstuimig weer.

Kijk hier voor de actuele weersverwachting in Limburg

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen